Hledáte zásnubní prsten? Inspirujte se nejnovějšími trendy!

Hledáte zásnubní prsten? Inspirujte se nejnovějšími trendy! Foto: Klenota

Svět módy a designu zásnubních prstenů se neustále vyvíjí a určitě se vyplatí mít přehled v současných trendech a lépe se tak orientovat v současné nabídce. Zde jsou některé z nejvýznamnějších trendů:

Minimalismus

Čisté a jednoduché linie zásnubního prstenu ocení ženy se zálibou v minimalismu i ty s aktivním životním stylem. Drahokam může být v prstenu zasazený tak, že nevystupuje nad obroučku, a je tedy při nošení velmi komfortní. Příkladem je třeba zasazení typu bezel neboli luneta, kdy je drahokam kolem dokola chráněn hladkou obrubou, nebo technicky náročné tenzní zasazení, které nechá vyniknout nádhernému tvaru kamene z profilu.

Asymetrický design

Nejen v módě, ale i ve světě šperků se usídlil trend asymetrie. Estetická dokonalost nemusí znamenat vždy jen souměrnost. Nepravidelné tvary, organické obroučky a kombinace různě velkých drahokamů dodává zásnubnímu prstenu dynamický vzhled, který upoutá na první pohled. Asymetrický design se nenechává spoutat konvencemi a ocení ho zejména ti, kteří chtějí vybočit z řady.

Styl „toi et moi“

U zásnubního prstenu zpravidla sehrává jeden kámen hlavní roli. Pokud jsou v prstenu ještě další kameny, mají ho jen doplňovat. Prsten se dvěma kameny známý jako „toi et moi“ (ty a já) tento koncept boří. Symbolizuje lásku a oddanost dvou lidí a jejich jednotu. Často se u tohoto designu kombinují různé tvary a barvy, což zároveň výstižně odkazuje na jedinečnost obou partnerů.

Sladěný zásnubní a snubní prsten

Sady prstenů, které se doplňují nebo do sebe svým tvarem zapadají, umožňují být o krok napřed. Ženy chtějí často nosit zásnubní a snubní prsten společně, proto je výhodné přemýšlet o jejich vzájemné souhře s předstihem. Skvěle se k tomu hodí tzv. chevron prsteny tvarované do špičky, které poskytují dostatek prostoru pro výrazný kámen druhého prstenu, a zároveň jsou efektní i samostatně. Další možností jsou zvlněné obroučky ve vzájemné harmonii.

Originální brus kamene

Odchýlit se od tradice můžete také volbou neobvyklého brusu drahokamu. Kulatý brus je naprostou klasikou, proč ale nedat šanci i jiným zajímavým tvarům? „Pozorujeme čím dál větší zájem o kameny v originálním brusu, jako je například romantický tvar kapky nebo čtvercový brus zvaný ‚princess‘, který spojuje výrazné hrany s výbornými optickými vlastnostmi briliantového brusu,” vysvětluje Jarmila Slívová z ateliéru KLENOTA.

Ať už se rozhodnete pro klasiku nebo odvážnější alternativu, důležité je, aby prsten rezonoval se stylem a osobnost budoucí nositelky. Zamyslete se nad tím, jaké typy šperků ráda nosí, jestli dává přednost jednoduchosti, romantické zdobnosti nebo extravaganci.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Svatba

Kolik stojí svatba?

Chcete si říct ano a vstoupit do svazku manželského, ale trápí vás otázka finančního rozpočtu? Podívejme se na výdaje spojené se svatebním...

Svatební dar

Originální a kreativní tipy na svatební dar

Někdo z vašeho kruhu blízkých chystá svatbu a vy si lámete hlavu, čím nevěstu a ženicha obdarovat? S výběrem svatebního daru to není jen...

Líbánky

Kam vyrazit na líbánky?

Řekli jste si ano, oslavili svůj sňatek s rodinou a přáteli, pili, jedli, tancovali do sytosti... a co teď? No přece líbánky!

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY