MS v hokeji 2023: Logo, maskot, dresy, pohár a další zajímavosti

Na minulém šampionátu ukončili čeští hokejisté téměř desetileté čekání na medaili. Radost z bronzu byla veliká a tak už všichni nadšeně vyhlížejí letošní turnaj, který se koná od 12. do 28. května ve Finsku a Lotyšsku. Užitečné informace i řadu zajímavostí se dozvíte v našem článku.

Mistrovství světa 2023 se koná od 12. do 28. května ve Finsku a Lotyšsku. Sledovat ho můžete živě každý hrací den na TV Tipsport. Foto: Profimedia

Kde sledovat MS v hokeji 2023 živě a v online live streamu? Užijte si hokejová utkání na TV Tipsport

Hokejisty České republiky čeká na MS velice zajímavá základní skupina B. Hraje se v Rize a střetneme se mimo jiné s Kanadou, což je vždy záruka skvělé podívané. Dále potkáme Slovensko, takže si užijeme tradičně vypjaté federální derby. A výborná atmosféra doprovodí souboj s Lotyšskem, které požene vpřed bouřící hala. Buďte u hokejového svátku i vy a fanděte našim při sledování online livestreamů.

sipka Sledujte MS v hokeji 2023 živě a zdarma ZDE

Sleduj průběh zápasu ZDE

MS hokej 2023: Stadiony ve Finsku a Lotyšsku, skupiny

Druhé hokejové mistrovství světa čeká město Tampere a zdejší Nokia Arenu. Tato nová multifunkční aréna si odbyla premiéru už na loňském šampionátu a vejde se do ní 13 455 diváků. Běžně zde mají domov finské prvoligové kluby Tappara a Ilves. Nyní bude hostit utkání reprezentací ve skupině A, mezi něž patří pořadatelská země Finsko, USA či Švédsko.

Základní skupina B se odehraje na největším hokejovém stadionu v Lotyšsku, jímž je Aréna Riga v hlavním městě Rize. Ta slouží od domácího šampionátu v roce 2006 a má kapacitu 14 000 míst. Od roku 2008 ji využívá Dinamo Riga, nejznámější lotyšský klub. Na MS zde krom pořadatelů turnaje nastoupí také Češi, Kanaďané, Slováci či Švýcaři.

sipka Kompletní program MS v hokeji 2023 včetně výsledků najdete ZDE

MS v hokeji 2023 ve Finsku a Lotyšsku: stadiony, skupiny
Skupina A (Nokia Arena, Tampere) Skupina B (Aréna Riga, Riga)
Dánsko Česko
Finsko Kanada
Francie Kazachstán
Maďarsko Lotyšsko
Německo Norsko
Rakousko Slovensko
Švédsko Slovinsko
USA Švýcarsko
  • Datum konání hokejového MS 2023: 12.–28. května

Logo MS v hokeji 2023: Finsko a Lotyšsko žijí hrou

We Live the Game aneb Žijeme hrou. Tak zní oficiální slogan, který se skví vedle loga letošního šampionátu. Má fanouškům připomínat veškeré emoce, jež při sledování mezinárodních hokejových utkání prožívají. Patří k tomu vítězství i porážky, radost i smutek, přičemž nejdůležitější je následující – zůstat jednotní a držet při sobě.

V samotném logu poté najdeme trofej pro mistry světa, kolem níž se vinou vlajky Finska a Lotyšska. Prohlédnout si jej můžete např. ZDE na oficiálním webu Mezinárodní federace ledního hokeje.

sipka Chystáte se na MS? Vše o dopravě, vstupenkách i cenách v Lotyšsku a Finsku najdete ZDE

MS hokej 2023 maskot: Ježek Spiky dostává druhou šanci

Maskotem mistrovství světa v hokeji se podruhé stává lotyšský ježek Spiky. Ten se představil už na MS 2021, konaném také v Rize. Jenže se jednalo o šampionát poznamenaný opatřeními proti globální pandemii, tudíž se s ním fanoušci nemohli setkávat.

Bloumání prázdnými stadiony si tak letos Spiky určitě bude chtít vynahradit, takže se návštěvníci MS mohou těšit na spoustu akční zábavy. S roztomilými ježky jsou spojovány vlastnosti jako chytrost, mazanost a umí také překvapit hodně rychlými reakcemi. Zároveň jsou to vyhlášení bojovníci – vazba na hokejisty je tedy celkově jasná.

MS hokej: Maskoti turnajů v minulých letech

  • MS 2022, Finsko: lev Miracleo
  • MS 2021, Lotyšsko: ježek Spiky
  • MS 2019, Slovensko: medvěd Macejko
  • MS 2018, Dánsko: kačer Duckly
  • MS 2017, Německo a Francie: Asterix a Obelix

Mistrovství světa v hokeji 2023: Trofej pro mistry světa

Současná trofej pro hokejové mistry světa, jejímž tvůrcem je francouzský designér Andre Ricard, se premiérově předávala v roce 2001. Jako první se z ní tedy radovali Češi po vítězství nad Finskem 3:2 v prodloužení, které nám vystřelil David Moravec. Tehdy jsme završili zlatý hattrick a krásný stříbrno-zlatý pohár zvedal nad hlavu kapitán Robert Reichel. Od té doby jsme ho získali ještě 2x, v letech 2005 a 2010.

sipka Vše o českých medailích a titulech z MS v hokeji čtěte ZDE

MS hokej 2023 dresy: V jakých dresech hrají čeští hokejisté?

Šampionát ve Finsku a Lotyšsku bude zřejmě posledním, na němž reprezentanti ČR nastoupí v dresech s designem lví hlavy s pukem v tlamě. Ten byl představen roku 2018 coby součást nové identity ke 110. výročí existence českého hokeje. Od začátku však budil kontroverze, proto chce současný prezident hokejového svazu Alois Hadamczik, aby se na dresy vrátil státní znak. K obměně by mohlo dojít ještě před šampionátem, který se bude roku 2024 konat v České republice.

Sleduj průběh zápasu ZDE

Hrajte zodpovědně a pro zábavu! Zákaz účasti osob mladších 18 let na hazardní hře. Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Využití bonusů je podmíněno registrací u provozovatele - informace zde.

Komentáře

Pridat komentář


Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost



Komentáře

Diky za clanek

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY

Online sázková kancelář Betano mobilní aplikace

Online sázková kancelář Betano mobilní aplikace

Sázková kancelář Betano se i se všemi svými funkcemi, výhodami a akcemi vejde do vaší kapsy. Podívejte se, kde stáhnout mobilní aplikaci...

SYNOT TIP promo kód 2023

SYNOT TIP promo kódy 2023: Jak díky nim získat nejlepší bonusy?

Jak můžete díky bonusovému kódu SYNOT TIP casina získat až 300 free spinů za registraci? Zjistěte vše o zdejších promo kódech a vyberte ten...

Tipsport akční kód - Jak správně zadat bonus kód

Tipsport akční kód: Jak správně zadat bonus kód

Nabízí Tipsport akční kódy? Jak a kam se zadávají? Jsou potřeba pro získání bonusů v plné výši? Vše vysvětlujeme v článku.

NEJZAJÍMAVĚJŠÍ TIPY